ÖĞRETMEN MELAHAT HÜDAİ GÜRBÜZ İLKOKULU

26.02.2024 89

Devletimiz tarafından yapımına başlanan, yapıldığı dönemde Ümraniye ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve mevcut mahallemizin adını alarak “Kirazlıdere İlköğretim Okulu” ismiyle öğrencilerine kucak açan okulumuz köklü bir geçmişe sahiptir.

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen 17 Ağustos depreminde, çocuklarını ve torununu kaybeden Melahat Hüdai Gürbüz çifti okulumuzun bugünlere taşınmasındaki en büyük değerimiz olmuştur. 30 yıl boyunca ülkenin birçok yerinde görevini ifa etmiş, binlerce çocuğun kalbine dokunmuş saygıdeğer Melahat Gürbüz Hüdai Gürbüz öğretmenlerimiz 2002 yılında büyük bir hayırseverlik örneği ile okulumuzun eğitim-öğretim ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olmuştur.

Okulumuz 2008 yılında Çekmeköy’ün ilçe olmasıyla birlikte Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlanmış, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçiş yapılması itibarıyla “Öğretmen Melahat Hüdai Gürbüz İlkokulu” ismini almıştır.

2023-2024 eğitim öğretim yılı kapsamında okulumuzun ilkokul gruplarında 22 derslik,44 şube; özel eğitim gruplarında 2 derslik,4 şube (2 Hafif Zihinsel Sınıf-2 Hafif Otizm Sınıf) olarak eğitim-öğretim yapılmaktadır. Bununla birlikte ana sınıfının anaokuluna dönüşmesiyle Öğretmen Melahat Hüdai Gürbüz Anaokulu ana binamızda 4 derslik,8 şube; konteyner yapımızda 4 derslik,8 şube ile toplam 400 öğrenci kapasitesine ulaşmıştır.

Türkiye Yüzyılına yakışır şekilde okul iyileştirme ve geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir.